THE PIERCE PROJECT – SONGS FOR EMI

In Miramar Beach, Florida is er een retrorockgroep die zich ‘The Pierce Project’ noemt, simpelweg omdat de vier bandleden drie musicerende broers van 16, 18 en 23 jaar en hun vader zijn. Sinds hun oprichting begin 2018 hebben ze al heel wat singles op de markt gebracht en vorig jaar lanceerden ze hun debuutplaat met een dubbel-cd die “The Last Days Of Summer” als titel kreeg en uit niet minder dan 24 nummers bestond.

Maar Joe, Jimmy, Luke en vader Nick Pierce zijn in deze hectische coronatijden samen naar de opnamestudio getrokken om er een twaalf nummers tellend album in te blikken dat ze “Songs For Emi” hebben geheten. Hoe al die twaalf liedjes klinken kunnen we u laten horen op de tweede video bij deze recensie waarop u een volledige audioregistratie van het album kunt beluisteren. De eerste video bevat de op een Beatles-sound geënte song “Vanilla Parfait” die als eerste single uit deze plaat werd getrokken.

Het allereerste nummer “Hi Emilia” begint met het gekir van een klein meisje dat waarschijnlijk Emi moet voorstellen, waarna de vier Pierce-leden in close harmony ‘Beach Boys’-stijl de song brengen. Alle nummers zijn vrij eenvoudige en vlot in het gehoor liggende sixties-achtige liedjes over alledaagse onderwerpen die iedere luisteraar in zijn omgeving wel zal herkennen. “Oh Banana”, “Good Morning”, “P.S.”, “Love” en “Tenderness” zijn de titels van enkele dergelijke songs.

Wij tippen vooral op de tracks “Two Tickets”, het op werk van ‘The Beatles’ lijkende “Love”, het lichtswingende rocknummer “In A Memory” en de afsluitende pianoballad “No More” om geselecteerd te worden als eventuele volgende singles uit het album “Songs For Emi” van ‘The Pierce Project’. Maar een echt onvergetelijke plaat is dit jammer genoeg niet geworden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video